Van de overheid. Voor ondernemers.

Financieren en innoveren

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Financiering vinden voor uw innovaties kan lastig zijn. Voor financiers is het risicovol, want het perspectief is onbekend. De overheid stimuleert innovatie, onder andere met de onderstaande regelingen.

Innovatief BMKB

Als innoverend bedrijf kunt u rekenen op gunstigere voorwaarden voor een garantstelling. Voor innovatieve bedrijven staat de overheid borg voor 67,5% van de lening. Het krediet mag maximaal € 1,5 miljoen zijn. Doordat de overheid garant staat voor een deel van de lening, is de bank eerder bereid een lening te verstrekken. Meer informatie

Innovatiefonds MKB+: voor vernieuwende ondernemers

Het Innovatiefonds MKB+ stelt u als ondernemer in staat uw plannen makkelijker en sneller om te zetten in rendabele nieuwe producten, diensten en processen. Het fonds biedt ook mogelijkheden voor technostarters en creatieve starters. Het fonds bouwt voort op bestaande succesvolle financieringsinstrumenten zoals het Innovatiekrediet en de SEED Capital-regeling.

Interessant voor u?

Er zijn ook nog andere mogelijkheden die wellicht voor u interessant zijn.

WBSO en RDA Fiscale stimuleringsregeling voor bedrijven die een deel van de loonkosten voor technologisch onderzoek compenseert. Bij de Research & Development Aftrek (RDA) kunnen bedrijven verhoogde fiscale aftrek krijgen voor R&D-investeringen en R&D-exploitatiekosten. Dit is exclusief loonkosten dat gaat via de WBSO.

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Bel: 088 042 42 42