Van de overheid. Voor ondernemers.

Financieren en innoveren

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Financiering vinden voor uw innovaties kan lastig zijn. Voor financiers is het risicovol, want het perspectief is onbekend. De overheid stimuleert innovatie, onder andere met de onderstaande regelingen.

Borgstelling MKB Kredieten (BMKB)

Als innoverend bedrijf kunt u rekenen op gunstigere voorwaarden voor een garantstelling. Voor bestaande innovatieve bedrijven staat de overheid borg voor 3/4 van de lening tot een kredietbehoefte van € 266.667. Doordat de overheid garant staat voor een deel van de lening, is de bank eerder bereid een lening te verstrekken. Meer informatie

Innovatiekrediet en SEED

Het Innovatiefonds MKB+ stelt u als ondernemer in staat uw plannen makkelijker en sneller om te zetten in rendabele nieuwe producten, diensten en processen. Het fonds biedt ook mogelijkheden voor technostarters en creatieve starters. Het fonds bouwt voort op bestaande succesvolle financieringsinstrumenten zoals het Innovatiekrediet en de SEED Capital-regeling.

Er zijn ook nog andere mogelijkheden die wellicht voor u interessant zijn.

WBSO

De WBSO verlaagt de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor uw R&D-project. Bijvoorbeeld voor prototypes of onderzoeksapparatuur. U kunt het voordeel van de WBSO verrekenen via uw belastingaangifte.

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42