Van de overheid. Voor ondernemers.

Organisaties voor handelsbemiddeling

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Als u buitenlandse zakenpartners zoekt, kunt u advies vragen aan een van onderstaande organisaties.

Exportpromotiekantoren

Sommige landen hebben in Nederland aparte promotiekantoren voor de export naar Nederland. Dit zijn zowel staatsinstellingen als particuliere initiatieven. Zij stellen bijvoorbeeld catalogi en adresboeken beschikbaar of organiseren seminars voor geïnteresseerde bedrijven.

Consultancybureaus

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kan u helpen aan een overzicht van advies- en consultancybureaus.Voor gerichte en gespecialiseerde ondersteuning bij im- of export, kunt u zich richten tot advies- en consultancybureaus. Adviesbureaus adviseren u over marktonderzoek en het vinden van een handelsagent, importeur, distributeur en het juiste distributiekanaal. Consultancybureaus kunnen u ondersteunen bij de registratie voor de btw of het organiseren van bedrijfsbezoeken.

Banken

Banken bemiddelen al bij het internationale betalingsverkeer en kunnen daarom u ondersteunen bij handelsbemiddeling. Vaak hebben zij afdelingen gespecialiseerd in bepaalde regio's, zoals Azië of Noord-Amerika.

Het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH)

Het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering zet zich in voor de bevordering van handel en de export in het bijzonder. Het NCH heeft een wereldwijd netwerk van van kennis, ervaring en contacten. U kunt met uw landspecifieke vragen terecht bij de NCH-consultant.

Het Centrum tot de Bevordering van Import uit ontwikkelingslanden (CBI)

Het Centrum tot Bevordering van Import uit ontwikkelingslanden bemiddelt tussen exporteurs die zijn gevestigd in bepaalde ontwikkelingslanden en importeurs uit de EU. Het CBI is een onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en werkt in opdracht van het ministerie van Buitenlands Zaken.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 2222