Autobelastingen

Gepubliceerd door:
Belastingdienst
Belastingdienst
1 min lezen
English version

Heeft u een auto, bestelauto, vrachtwagen, autobus of motor voor uw bedrijf? Dan betaalt u autobelastingen. Lees meer.

Motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting)

Iedere eigenaar van een motorrijtuig moet motorrijtuigenbelasting (vroeger wegenbelasting) betalen. Ook ondernemers. Het kan gaan om een personenauto, bestelauto, vrachtwagen, autobus of motor. Sommige elektrische auto's en oldtimers zijn vrijgesteld: u betaalt dan geen motorrijtuigenbelasting. Voor sommige bestelauto's is er een lager tarief. En voor vrachtwagens gelden andere tarieven. U kunt zelf de motorrijtuigenbelasting berekenen die u moet betalen.

Lees meer over de motorrijtuigenbelasting.

Belasting zware motorrijtuigen (Eurovignet)

Heeft u een vrachtwagen of vrachtwagencombinatie? Dan moet u meestal ook belasting zware motorrijtuigen (bzm) betalen. Dit heet het Eurovignet. Voordat u met de vrachtwagen de weg op gaat, moet u aangifte doen. Dat kan online via het Eurovignet Portaal of het boekingsportaal voor Eurovignetten. Of u doet aangifte bij een bzm-aangiftepunt. Dit is vaak een benzinepomp langs de weg.

Lees meer over de belasting zware motorrijtuigen.

Belasting op personenauto's en motorrijwielen (bpm)

Koopt of importeert u een personenauto, bestelauto of motor? En laat u deze voor de eerste keer registreren in het kentekenregister van de RDW? Dan moet u vaak belasting op personenauto's en motorrijwielen (bpm) betalen. Voor sommige auto's en motoren geldt een vrijstelling: u betaalt dan geen bpm. Ondernemers die een bestelauto importeren hoeven soms ook geen bpm te betalen.

Lees meer over de belasting op personenauto's en motorrijwielen.

Bijtelling voor privégebruik auto van de zaak

Gebruikt u de auto van uw onderneming ook privé? Bijvoorbeeld voor uw vakantieritten, boodschappen of familiebezoek. Als u met die auto meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, betaalt u hiervoor 'bijtelling'.

Lees meer over de bijtelling voor privégebruik auto van de zaak.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Belastingdienst