Afnemers vinden in het buitenland

Gepubliceerd door:
KVK
KVK
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
1 min lezen

Betrouwbare afnemers zijn belangrijk als u gaat exporteren. Zoek daarom niet alleen het adres van een bedrijf op. Controleer ook of het een eerlijke zakenpartner is.

Afnemers vinden

Via verschillende bronnen kunt u adressen opvragen van bedrijven in het buitenland:

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft in bijna alle landen nauwe contacten bij ambassades, consulaten of Netherlands Business Support Offices (NBSO’s). Via RVO kunt u toekomstige zakenpartners vinden in het land van uw keuze. Bekijk de mogelijkheden.
  • Door deel te nemen aan handelsmissies kunt u contacten leggen met kopers. Een handelsmissie is een groep ondernemers die op bezoek gaat in een ander land. De missies hebben als doel contacten te leggen en de handel te verbeteren.
  • U kunt ook informatie vragen via andere ondernemers die in uw sector werken. Of die hetzelfde type afnemers hebben als u zoekt.

Betrouwbaarheid van afnemers controleren

Weet met wie u zakendoet. Het is belangrijk om te weten dat:

Gegevens krijgen

U kunt op verschillende manieren gegevens krijgen over uw mogelijke afnemers:

  • gegevens opvragen bij buitenlandse bedrijven die een lijst bijhouden van ondernemers (Handelsregister)
  • het jaarverslag van het bedrijf opvragen
  • een bezoek brengen aan uw handelspartner
  • contact zoeken met klanten van het bedrijf, zij kunnen u vaak meer vertellen over de afnemer
  • schakel banken en handelsinformatiebureaus in. Zij kunnen tegen betaling controleren of het verstandig is om met het bedrijf zaken te doen. Ook kunnen zij nagaan of het bedrijf kredietwaardig is. Kredietwaardig betekent dat het bedrijf de producten kan betalen die u levert.

Video Internationaal ondernemen? Ontdek hoe u aan zakenpartners komt

Bent u goed geïnformeerd over de zakencultuur en wet- en regelgeving in het land waar u zaken wilt doen? Hoe komt u in contact met internationale zakenpartners? en hoe gaat u samenwerken? Corine van Voorbergen is kunstenares en maakt kunstwerken die over de hele wereld tentoongesteld worden. In deze video legt ze uit hoe ze dat voor elkaar krijgt.