Eén antwoord van de overheid

Point of Single Contact Polen

Wilt u uw diensten in Polen aanbieden? Het Poolse Point of Single ContactExternal link (PSC) biedt u de benodigde informatie. Het PSC heeft een ondernemersdeel en biedt links voor registratie van een onderneming, procedures en benodigde organisaties. Het PSC is voorlopig alleen nog in het Pools beschikbaar, maar beschikt over Google Translate.

Informatie over regels en procedures

Het PSC biedt voor verschillende typen ondernemingen specifieke informatie over starten. Er is ook algemene informatie over starten, bedrijfsvoering, wet- en regelgeving, rechtsmiddelen en erkenning van beroepskwalificaties. E-LearningExternal link biedt korte, online 'cursussen' over bijvoorbeeld het verlenen van diensten in gereglementeerde beroepen. Op basis van thema's, beroepen of een alfabetische onderwerpenlijst vindt u met Zoek een procedureExternal link snel de juiste weg. Procedures die met het starten van een bedrijf te maken hebben, staan apart.

Mogelijkheden online procedures

Het is mogelijk een bedrijf online te registreren bij het Poolse handelsregisterExternal link (CEIDG). Deze applicatie is beschikbaar in het Engels. U hebt hiervoor wel een elektronische handtekening nodig. Onder Zoek een procedureExternal link kunt u kiezen voor elektronische procedures. U krijgt dan een lijst met procedures die u elektronisch kunt afhandelen.

Ondersteuning en contact

Het Poolse PSC heeft een helpdeskExternal link. Voor individuele vragen of het gebruik van geavanceerdere functies moet u zich registreren.